02October2022

Home Green Corner Πράσινος «διακτινισμός» για έναν τίτλο...
Sunday, 03 May 2015 21:55

Πράσινος «διακτινισμός» για έναν τίτλο...

Αυτή τη στιγμή το 99% των Παναθηναϊκών οπαδών ασχολούνται: α) με το νέο στραβοπάτημα της ποδοσφαιρικής ομάδας στην Κέρκυρα, β) με τον αντικαταστάτη του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον πάγκο της ομάδας, γ) με τη χειρονομία του Βασίλη Σπανούλη και δ) με την τιμωρία του Τζέιμς Γκιστ για χρήση ινδικής κάνναβης.

Όλα αυτά συνετέλεσαν στο να περάσει στα ψιλά μια ενέργεια που για όσους ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ ανδρών μπορεί να μην τους λέει τίποτε, για όσους όμως ασχολούνται με τον Παναθηναϊκό στο σύνολο των τμημάτων του ήταν συγκινητική και κρύβει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.

Κρατήστε λίγο το τέταρτο από τα παραπάνω θέματα, γιατί θα μας χρειαστεί για την ιστορία μας, η οποία έχει ως εξής.

Αυτές τις μέρες λοιπόν διεξάγεται στην Πτολεμαϊδα το Πανελλήνιο Εφηβικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός, ως πρωταθλητής ΕΣΚΑ (για πέμπτη συνεχή χρονιά) και μάλιστα αήττητος, συμμετέχει σε αυτό έχοντας παράλληλα και τον τίτλο του φαβορί, καθώς στη σύνθεση του βρίσκεται η επόμενη nouvellevague του ελληνικού μπάσκετ: Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Αντώνης Κόνιαρης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Στην πρώτη αγωνιστική του τουρνουά οι «μικροί τριφυλλοφόροι» θα κερδίσουν με 76-62 τον πρωταθλητή Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ και θα θέσουν σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του πανελλήνιου τίτλου, τον οποίον είχαν κερδίσει και το 2012 στην Καβάλα. Τη στιγμή εκείνη θα σκάσει η βόμβα με τον Τζέιμς Γκιστ. Θα μου πείτε «και αυτό πώς μπορεί να επηρεάσει την πορεία των εφήβων του Τριφυλλιού»; Το πρόβλημα λοιπόν ήταν ότι εξαιτίας της έκτακτης και αναπάντεχης αυτής εξέλιξης, το μεγάλο αστέρι της εφηβικής ομάδας θα αναγκαζόταν να επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα για να πάρει θέση στη δωδεκάδα της ανδρικής ομάδας μπάσκετ στον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό. Όπερ και εγένετο. Τις επόμενες τρεις αγωνιστικές, η ομάδα του Παναθηναϊκού θα αγωνιστεί απέναντι σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας (Αρίων Ξάνθης, Απόλλων Πατρών και Ηράκλειο) και η απουσία του Χαραλαμπόπουλου δε θα είναι καταδικαστική, κάτι που αποδείχθηκε κι από τις τρεις εύκολες νίκες των «πράσινων εφήβων».

2 Μαίου, ώρα 19.00

Η ανδρική ομάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη του Ολυμπιακού και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος βρίσκεται στη δωδεκάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, έτοιμος να «αρπάξει» σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Στις 3 Μαίου και ώρα 12.00, δηλαδή 15 ώρες μετά, η εφηβική ομάδα θα παίξει τους κόπους μιας χρονιάς απέναντι στον πρωταθλητή ΕΣΚΑΝΑ, Ίκαρο Καλλιθέας και τα προγνωστικά λένε πως ο Παναθηναϊκός, χωρίς τον ήδη τραυματία Κόνιαρη και με απόντα τον Χαραλαμπόπουλο έχει χάσει ήδη μεγάλο μέρος της δυναμικότητας του και όλα είναι ρευστά για τον νικητή και κατ΄επέκτασιν τον πρωταθλητή, καθώς το παιχνίδι αυτό είχε πλέον τον χαρακτήρα τελικού.

Πλέον κανένας δεν είχε την απαίτηση από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να είναι παρών και στις δύο συναντήσεις. Άλλωστε το παιχνίδι των ανδρών, μετά και τη χρονική καθυστέρηση λόγω της χειρονομίας του Σπανούλη και της εισβολής των οπαδών του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο θα καθυστερήσει αρκετά να ολοκληρωθεί, ενώ και το παιχνίδι των εφήβων είχε οριστεί πολύ νωρίς για την επόμενη.

Την ώρα του αγώνα, συνομιλούμε τηλεφωνικά με έναν «άρρωστο» Παναθηναϊκό και προσπαθούμε, με ακραία σενάρια να «χωρέσουμε» τον Χαραλαμπόπουλο και στα δύο παιχνίδια. Όσο κι αν το πιέσαμε, τα κουκιά δεν έβγαιναν!

Η ώρα είχε ήδη πάει 21.30 και το παιχνίδι των ανδρών μόλις ολοκληρωνόταν. Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές θα έφευγαν περασμένες ένδεκα από το ΟΑΚΑ. Ο Χαραλαμπόπουλος είχε στη διάθεση του μόλις 13 ώρες, για να ξεκουραστεί, να πραγματοποιήσει ταξίδι περίπου 5-6 ωρών και να είναι και ετοιμοπόλεμος για τον τελικό! Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, ήταν αδύνατον να συμβεί. «Αριστοτέλη, μάλλον τον ξεχνάμε τον Χαραλαμπόπουλο» μου λέει ο φίλος Παναγιώτης. «Ακόμα κι αν ξεκινήσει αυτήν την ώρα, ποιος παίρνει αυτοκίνητο να τον πάει ξημερώματα Πτολεμαίδα; Και πού θα κοιμηθεί; Άυπνος θα πάει; Ας ελπίσουμε ότι θα τον καλύψουν οι Λούντζης και Παπαγιάννης». Συμφώνησα και κλείσαμε το τηλέφωνο...

3 Μαίου, ώρα 12.05

Ανοίγω την ιστοσελίδα της ΕΟΚ, στην οποία υπάρχει σε livescore η εξέλιξη του Παναθηναϊκός - Ίκαρος. Και τι να δω; «Χαραλαμπόπουλος για το 12-9 (4'40'')!!!

Ο «αθεόφοβος» όχι μόνο κατάφερε να είναι παρών, παρά τις αντίθετες προβλέψεις, αλλά θα πετύχει και 16 πόντους, θα μπει στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος και φυσικά θα σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδος, καθώς το Τριφύλλι θα συντρίψει τον Ίκαρο με 97-61.

Με αυτήν του τη θυσία, ο Χαραλαμπόπουλος μας ταξίδεψε σε εποχές που οι αθλητές του Παναθηναϊκού αγωνίζονταν σε δύο και τρία διαφορετικά αθλήματα, απλά για να μη στερηθεί ο σύλλογος κάποια σημαντική νίκη ή κάποιον τίτλο. Για εκείνους ήταν υποχρέωση και τιμή να βοηθήσουν τον Όμιλο, και όχι ένα τυπικό θέμα διεκπεραίωσης ή κάποιο «καταναγκαστικό έργο»...


Ar1stot3lis

Last modified on Monday, 11 May 2015 07:39
                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT