02October2022

Home Green Corner Δεν χωράει η μιζέρια στον Παναθηναϊκό!
Friday, 01 May 2015 10:22

Δεν χωράει η μιζέρια στον Παναθηναϊκό!

Επειδή πήρε το μάτι μου μερικούς που λένε ότι κακώς έγινε αυτό που έγινε μετά από και αυτό το παιχνίδι (βλ. αποθέωση της ομάδας), πρέπει να βάλουμε κάποια πράγματα σε σειρά.

Ρε αδερφάκια μου, ζούμε στο ίδιο σύμπαν, ή σε διαφορετικό;

Με το ένα τρίτο του μπάτζετ από των αντιπάλων μας στον τελικό δεν βαδίσαμε στη σεζόν; Νέα ομάδα που θα αποτελέσει τη βάση για το μέλλον δεν φτιάξαμε; Περίμενε κανείς στην αρχή της χρονιάς να φτάσουμε στα τελικά;

Με απίστευτο κόπο και ιδρώτα δεν χτίστηκε από την αρχή το τμήμα; Δεν κατέβηκε να παίξει κόντρα σε μία ομάδα που χτίστηκε με... πολλά χρήματα; Μέσα σε δύο χρόνια από την αφάνεια δεν φτάσαμε ξανά στα τελικά; Τα κορίτσια δεν έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν;

Την προηγούμενη Δευτέρα δεν μας έσφαξαν στο εκτός έδρας; Αν είχαμε κάνει το 1-2 και παίζαμε για πρωτάθλημα στην Κυψέλη, δεν θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι; Ή στην τελική δεν θα είχαμε ακόμα ένα ματς για τίτλο;

Είναι αδιαπραγμάτευτο ότι η φύση του Παναθηναϊκού είναι μόνο να πρωταγωνιστεί! Αλλά...

Το χειροκρότημα και η στήριξη στον Όμιλο βαδίζουν χέρι-χέρι με τη λογική του αθεράπευτα ρομαντικού οπαδού του μεγαλύτερου αθλητικού Συλλόγου της χώρας.

Δεν είναι ηττοπάθεια να αναγνωρίζεις τις τεράστιες προσπάθειες και τους κόπους διοίκησης (αδερφών), προπονητών και παιχτών. Είναι από τα υψηλότερα ιδανικά ενός οπαδού του Παναθηναϊκού να επικροτεί την αγνή μαχητικότητα, ακόμα κι αν δεν σε φέρνει στην πρώτη θέση. Πόσω μάλλον όταν γίνεται κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Δεν μιλάμε για δικαιολογίες. Μιλάμε για δεδομένα και αριθμούς.

Υπέρβαση έκαναν τα φίνα κορίτσια, όπως υπέρβαση έκαναν και οι μάγκες του βόλλεϋ, όπως υπέρβαση έκαναν και οι κορίτσαροι του μπάσκετ, όπως υπέρβαση κάνει και το τμήμα πόλο. Και όλοι τους εντελώς... τυχαία, στα πιο κρίσιμα ματς της σεζόν αντιμετώπισαν απίστευτα εχθρικές διαιτησίες που έκριναν τίτλους.

Ο Όμιλος αναγεννήθηκε ήδη από τις στάχτες του. Έχει βρει τον δρόμο του. Τα τμήματά του δείχνουν τη δυναμική τους, όχι μόνο μέσω των παιχτών, αλλά κυρίως μέσα από την υγεία που αναβλύζει από τον ίδιο τον Παναθηναϊκό. Γιατί αυτό το Τριφύλλι όταν το αγαπάς παθιάρικα, σου βγάζει τρελά γούστα.

Αφήστε τις μιζέριες και τις μικρότητες. Όλοι πονάμε που δεν ήρθε κάποιος τίτλος, αλλά αυτό ήταν το μόνο που έλειψε. Γιατί το μεγαλείο ήταν εδώ.

Σε κάθε αγώνα στην Κυψέλη που το κλειστό έβραζε, σε κάθε εκτός ματς που με πάθος και λαχτάρα τα αδερφάκια από την επαρχία έδωσαν το «παρών», σε κάθε παιχνίδι που ένας πιτσιρίκος "γνώριζε" τον Ερασιτέχνη και τον ερωτευόταν παράφορα, σε κάθε γωνιά από οποιοδήποτε γήπεδο που μύριζε Παναθηναϊκό.

Και εφόσον το μεγαλείο ήταν εδώ, είναι θέμα χρόνου να έρθουν και οι τίτλοι.

Ζούμε ιστορικές στιγμές αδερφάκια μου. Ο Όμιλος είναι πλέον ένα. Λειτουργεί με ενότητα, πρωτοστατεί σε όλες τις μάχες, κυριολεκτικές και μεταφορικές και γεννά οπαδούς άρρωστους και παθιάρηδες με το Τριφύλλι. Δείχνει τον δρόμο σε όλες τις ομάδες, αλλά ακόμα και σε αντιπάλους που μέχρι χτες αγνοούσαν την ύπαρξη του Ερασιτέχνη τους.

Ανεβάζει αυτόματα επίπεδο ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό κυριολεκτικά και μου μιλάτε εσείς για λάθη και υπερβολές;

Γράφεται Ιστορία αδερφάκια μου αυτές τις στιγμές που ζούμε. Πάρτε το χαμπάρι, νιώστε και σταθείτε κοντά με εγγραφές, παρουσία και αδιαπραγμάτευτη στήριξη σε ό,τι πιο υγιές υπάρχει στον ελληνικό αθλητισμό.

Δεν χωράει η μιζέρια στον Παναθηναϊκό!

Σουηδός

Last modified on Monday, 11 May 2015 07:35
                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT