02October2022

Home Green Corner Στις χαρές και τις λύπες μαζί..
Saturday, 11 May 2013 10:10

Στις χαρές και τις λύπες μαζί..

 Η ώρα είναι 2:20. Δε με παίρνει ύπνος. Έχω πάλι τα δικά μου. Σκέψεις, πολλές σκέψεις που δε με αφήνουν να κοιμηθώ.. Δεν είναι η πρώτη φορά. Σύνηθες φαινόμενο. Τόσο για μένα όσο και για άλλους, δυστυχώς. Σημείο των καιρών, υποθέτω.

 

Έχω βρει όμως τον τρόπο να ηρεμώ. Ένα μηχανισμό ολόδικο μου, που αντιστέκεται στη θλίψη και την αγωνία, την παράνοια και τον πόνο, τη μοναξιά. Ένα μηχανισμό που με κρατάει στα πόδια μου, δίνοντας μου δύναμη και βήμα να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες και τα προβλήματα που πολλές φορές προκαλώ ο ίδιος στον εαυτό μου.

 

Εγώ έχω τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌ μου.

 

 

Είναι απίστευτη η επιρροή που έχει η λέξη ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και μόνο σε μένα. Στην ψυχολογία μου, στον τρόπο που θα αντιμετωπίσω μια δυσκολία. Στο πως θα δω μια κατάσταση με εντελώς διαφορετικό μάτι, διαφορετική προοπτική. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φέρω στο μυαλό μου το ένδοξο έμβλημα μας,το πράσινο τριφύλλι , για να κάνω στροφή 180 μοιρών. Πραγματική Μαγεία.

 

Μαγεία. Επειδή δεν έχω άλλη λέξη για να περιγράψω τα ανεπανάληπτα συναισθήματα που ξυπνά μέσα μου ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Και ότι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό φυσικά. Να βλέπεις πιτσιρίκια ντυμένα στα πράσινα στο γήπεδο και αμέσως να χαμογελάς λες και είναι δικά σου παιδιά.. Να περπατάς στην Τσόχα θαυμάζοντας το ναό, και από τα στενά σοκάκια εκεί γύρω να ακούς τα συνθήματα από μαθητές πάνω στα ποδήλατά τους.. Να γνωρίζεις κάποιον και με το που σου λέει ότι είναι Παναθηναϊκός, αμέσως να νιώθεις ένα ξεχωριστό, αδερφικό δέσιμο μαζί του, λες και τον ήξερες χρόνια τώρα.

 

Και το γήπεδο.. Εκεί είναι η υπέρτατη πόρωση.. Ένα γήπεδο γεμάτο δικούς σου ανθρώπους, να εξυμνούν όλοι την μεγάλη μας αγάπη, τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.. Το καταπράσινο πέταλο.. Ένα σύνθημα, μια ιαχή, ικανά να με στείλουν στα ουράνια. Μια σχιζοφρένεια, το χόρτο, η παράνοια, ο ύμνος μας.. Βιώματα ανεπανάληπτα για όσους δεν τα έχουν ζήσει. Τι να μας πουν κι αυτοί..

 

Κι όσο περισσότερο το σκέφτομαι, ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ μου ήταν πάντα εκεί. Εκεί όταν χώρισα την πρώτη φορά, εκεί και την τελευταία. Εκεί στο θάνατο των παππούδων μου, εκεί και στη γέννηση του βαφτιστικού μου (που ήδη έχει αρχίσει η μύηση του στις αξίες του ιδανικού που λέγεται Παναθηναϊκός). Εκεί όταν οι σπουδές δεν πήγαιναν καλά, εκεί και όταν πήρα το πτυχίο. Εκεί, το βράδυ που μάλωσα με τον πατέρα μου κι έφυγα από το σπίτι, εκεί και όταν τα ξαναβρήκα μαζί του ενάμιση χρόνο αργότερα..

 

Άπειρες φορές να έχω βρεθεί σε αμηχανία ή σε περίεργες και δύσκολες καταστάσεις και για να συνεχίσω, να κλείνω τα μάτια για 1 δευτερόλεπτο και να φωνάζω μέσα μου με όλη μου τη δύναμη "Πάμε ρε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ!" και το κλίμα να αντιστρέφεται. Να κάνω το ίδιο πριν την τελευταία εξέταση των σπουδών και το άγχος να εξαφανίζεται. Ανατριχίλα. Και θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρες..

 

Μου λένε "μεγάλωσες, φτάνει πια, μόνο με τον Παναθηναϊκό ασχολείσαι".. Ειλικρινά δε με νοιάζει καθόλου. Δε με νοιάζει αν αναλώνω πολύ χρόνο που θα μπορούσα να αποδώσω αλλού, αν ξοδεύω τόσα χρήματα για μια εκδρομή κι ένα κασκόλ  αν έχω μαλώσει με τόσο κόσμο υπερασπιζόμενος την τιμή της ομάδας μου. Με νοιάζει ότι στις δύσκολες στιγμές θα πάω στο σύνδεσμο να πιω μια μπύρα με τα αδέρφια μου και να ξεχαστώ και να πούμε λόγια διαφορετικά,λόγια βγαλμένα μέσα από την καρδιά μας.

 

Με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ έχω ταξιδέψει στην μισή Ευρώπη, έχω γνωρίσει αξιόλογους ανθρώπους, έχω κάνει φιλίες, έχω βρει τον αδερφό που ποτέ δεν είχα.. Με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ έχω μεγαλώσει, κι έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος.

 

Γιατί σας είπα.. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ήταν πάντα εκεί. Και στις χαρές, και στις λύπες..

 

Last modified on Sunday, 10 May 2015 22:05
                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT