02October2022

Home Blogs Δ. Ρήγας - Τμήμα Στίβου Δύναμή σου οι οπαδοί σου!
08 November 2015

Δύναμή σου οι οπαδοί σου!

Όταν στις 7 Σεπτεμβρίου δημοσιοποιούσαμε σαν τμήμα Στίβου, την ανάγκη για οικονομική ενίσχυση από τους οπαδούς του Ομίλου μέσω του φόρουμ των Green Web Fans, με στόχο τις μεταγραφές του Οκτωβρίου, σίγουρα δεν περιμέναμε την τεράστια ανταπόκριση που θα είχε το όλο εγχείρημα.

Ειδικά οι πρώτες 72 ώρες ήταν το προμήνυμα για το τι θα επακολουθούσε για να σταματήσει τελικά το κοντέρ στα 5.240 ευρώ! Παράλληλα όπως μαθαίνω πάνω από 100 τεχνικά μπλουζάκια του τμήματος έχουν ήδη προπωληθεί, ανεβάζοντας έτσι κι άλλο το τελικό ποσό, που χωρίς δεύτερη σκέψη μας δώσατε την ευκαιρία να διαχειριστούμε. Τα λόγια είναι περιττά.

Με την λήξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στα τέλη Ιουλίου, ξεκίνησε για μένα ένα ενενηνταήμερο απόλυτου τρεξίματος και συζητήσεων με αθλητές. Το κύρος του τμήματος τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την δυσπιστία πληρωμών που επικρατεί στον χώρο του στίβου και όχι μόνο, δυσχέραιναν καθημερινά το έργο μου σε τρομακτικό βαθμό... Αρκεί να σας ενημερώσω ότι το πρώτο ραντεβού με κορυφαίο αθλητή το έκανα 2 Αυγούστου και την ελευθέρας ενός πρωτοκλασάτου επίσης αθλητή, την παρέδωσα κυριολεκτικά την τελευταία μέρα (τις τελευταίες ώρες μάλιστα) πριν την λήξη των μεταγραφών!

Ένα εξαντλητικό τρίμηνο με πολλές διακυμάνσεις στην ψυχολογία μου, για τον λόγο ότι μερικοί αθλητές που είχαν μπει στο στόχαστρο των μεταγραφών, αρνούνταν να ενταχθούν στο τμήμα του Συλλόγου και 10-15 μέρες επαφών με τον καθένα, έβγαιναν αυτομάτως "άχρηστες"...

Από αρχές Σεπτεμβρίου που μπήκε στο "παιχνίδι" και ο κόσμος του Συλλόγου, η ευθύνη και το άγχος για να πάνε όλα καλά, μιας και διαχειριζόμουν πλέον τα δικά σας λεφτά, πολλαπλασιάστηκε και με έκανε κυριολεκτικά να χάσω τον ύπνο μου…
Το τελικό αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό για τον Όμιλο. Δυστυχώς μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις του ΣΕΓΑΣ, δεν μπορούμε να ονοματίσουμε τις μεταγραφές, αφού χρειάζεται η οριστική έγκριση από την πενταμελή επιτροπή της ομοσπονδίας. Όλα τα δικαιολογητικά έχουν κατατεθεί κανονικά και εμείς από την μεριά μας αναμένουμε μόνο να ανακοινωθούν οι μεταγραφές του ΠΑΟ για το έτος 2016. Δύο σούπερ ονόματα είναι ήδη στο Σύλλογό μας!

Επίσης άλλοι δύο αθλητές εντάχθηκαν στο ρόστερ του Συλλόγου. Και οι τέσσερις αθλητές ανήκουν στην κατηγορία των μεσαίων και κυρίως των μεγάλων αποστάσεων. Ακόμη 3 αθλήτριες μεταγράφηκαν στον ΠΑΟ, στις ηλικιακές και συνάμα ελπιδοφόρες ηλικίες των 12-15 χρονών.

Το τμήμα στίβου σιγά –σιγά βγαίνει από την εντατική, βρίσκει σφυγμό και αναπνέει κανονικά. Έχω/έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε ακόμα για να ξαναφέρουμε το τμήμα εκεί που του αρμόζει.

Παρακολουθώ τα ερασιτεχνικά τμήματα του Συλλόγου την τελευταία 25ετία μαζί με πολλούς από εσάς, σε όποιο γήπεδο μας δίνεται η ευκαιρία και μπορούμε να ακολουθήσουμε...αλλά ειλικρινά το να βοηθάς από τόσο κοντά ένα τμήμα, είναι από τα ωραιότερα πράγματα που έχουν συμβεί στην ζωή μου.

Ευχαριστώ ξεχωριστά τον καθένα και καθεμία από σας για την στήριξη στην πράξη κατά την διάρκεια της καμπάνιας, ανεξαρτήτως τι ποσό διέθεσε. Ό,τι και να γράψω για όλους σας, απλά θα είναι λίγο.

Από το 1908 έως και σήμερα η πραγματική δύναμη του Ομίλου ήταν, είναι και θα είναι ο κόσμος του.
ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ
ΧΙΙΙ

Ρήγας Δημήτρης
Υπεύθυνος τμήματος Στίβου                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT