02October2022

Home Blogs Δ. Ρήγας - Τμήμα Στίβου Δύσκολο παρόν, αλλά λαμπρό παρελθόν και μέλλον!
19 May 2015

Δύσκολο παρόν, αλλά λαμπρό παρελθόν και μέλλον!

Ευχαριστώ καταρχήν το PAO Abroad που δίνει λόγο και βήμα σε εμένα και κατ' επέκταση στο τμήμα στίβου του συλλόγου μας.

Ένα τμήμα στίβου με τρισένδοξο παρελθόν, αλλά με δεκάδες προβλήματα εδώ και δύο δεκαετίες. Η αδιαφορία όλων των εμπλεκόμενων είχε ως αποτέλεσμα τα πολύ άσχημα πλασαρίσματα σε γενικές βαθμολογίες, και το πιο σημαντικό απ' όλα την φυγή πολλών αθλητών από τον Σύλλογο.

H απουσία έδρας και γραφείων είναι από τις πιο σημαντικές ελλείψεις του τμήματος. Το απόμακρο Ο.Α.Κ.Α. δεν είναι η έδρα που θέλουμε σε καμία περίπτωση. Όταν πολλές ομάδες όπως η Κηφισιά, Χολαργός, Φιλοθέη, Πανελλήνιος, Νέα Ιωνία έχουν δικά τους γήπεδα και οι αθλητές τους προπονούνται κάτω από ιδανικές συνθήκες που τους παρέχει ο εκάστοτε τοπικός δήμος, και το κυριότερο προπονούνται μόνο οι αθλητές του τοπικού συλλόγου και όχι δεκάδες σύλλογοι όπως στο Ο.Α.Κ.Α, αυτομάτως έχουμε σημαντικό μειονέκτημα έναντι τους.

Χρειάζεται τρομερή δουλειά και προσπάθεια από όλους μας, αθλητές, προπονητές και εμένα για να κάνουμε το restart στο τμήμα. Στις σημερινές μέρες που στις περισσότερες ομάδες έχει μειωθεί αισθητά το μπάτζετ και το ανεξέλεγκτο σκόρπισμα χρήματος, επιβιώνει μόνο το μεράκι, ο ρομαντισμός και η όρεξη για δουλειά. Με τα τελευταία τρία συστατικά θα προσπαθήσουμε να πλάσουμε ξανά το τμήμα στίβου.

Η αγωνιστική ομάδα των έντεκα ατόμων είναι πολύ μικρή για το μέγεθος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Πρωταρχικό μέλημά μας είναι η διαφύλαξη των υπάρχοντων αθλητών, και φυσικά η αύξηση τους.

Στα αγωνιστικά θέματα βρισκόμαστε στον μήνα του διασυλλογικού πρωταθλήματος που είναι ένα κρίσιμο τεστ εν' όψει του πανελληνίου πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο.

Σημαντικότερες επιτυχίες στο διασυλλογικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, φέρανε ο Κωνσταντίνος Πούλιος που κατέβηκε μετά από τέσσερα χρόνια να τρέξει 5.000 μέτρα και τα κατάφερε μια χαρά, αφού κατέλαβε την πρώτη θέση. Στα σύνθετα αγωνίσματα η εικοσιεξάχρονη αθλήτρια μας Χριστίνα Mαρούδα κατέλαβε την δεύτερη θέση στο έπταθλο συγκεντρώνοντας 4.052 βαθμούς, ξεπερνώντας το υψηλό όριο των 3.600 βαθμών. Στις 10 Μαϊου την τρίτη εβδομάδα του διασυλλογικού, η Έλενα Λεβεντάκη αγωνίστηκε άρρωστη στα 5.000 μέτρα γυναικών και παρόλα αυτά κατέλαβε την τρίτη θέση σε μία κούρσα όπου ο ανταγωνισμός ήταν έντονος με υψηλού επιπέδου αθλήτριες.

Την πρώτη εβδομάδα του διασυλλογικού ο εικοσάχρονος σπρίντερ μας Παναγιώτης Θανάσουλας έκανε την καλύτερη επίδοση στα 100 μέτρα με χρόνο 11.02 και μη ευνοϊκό άνεμο 2,2, ανάμεσα σε εξήντα τέσσερις αθλητές, αλλά τραυματίστηκε λίγο μετά την εκκίνηση του ημιτελικού και δεν συνέχισε τον αγώνα.

Προσεχείς αγώνες για το τμήμα είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000μ. στις κατηγορίες Ανδρών, Νέων Ανδρών, Εφήβων, Γυναικών και Νέων γυναικών που θα διεξαχθεί στα Μέγαρα στις 24 Μαΐου, το πρωτάθλημα σύνθετων αγωνισμάτων που θα διεξαχθεί στην Νάξο αρχές Ιουνίου, και φυσικά το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας τον Ιούλιο.

Στο facebook έχει δημιουργηθεί η σελίδα του τμήματος που ενημερώνει άμεσα και γρήγορα ότι έχει να κάνει με αγώνες και σημαντικές ειδήσεις του τμήματος. Το φωτογραφικό ρεπορτάζ είναι πλούσιο και ο κόσμος του συλλόγου έχουν αγκαλιάσει την σελίδα από την πρώτη στιγμή. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι: www.facebook.com/paostivos.

Το τμήμα δέχεται εγγραφές για ακαδημίες στην τιμή των 25 ευρώ μηνιαίως.

Οι προπονήσεις γίνονται στα γήπεδα Κ1 και Κ2 επί της οδού Αρτέμιδος στο Ολυμπιακό συγκρότημα Αθηνών, δίπλα στο κλειστό γήπεδο του τένις. Οποιοσδήποτε χρειάζεται έξτρα πληροφορίες, στέλνει μήνυμα στο inbox της σελίδας στο facebook ή επικοινωνεί τηλεφωνικά στο 6947999124 (Δημήτρης).

Y.Γ. Πολύ σημαντική επίσης είναι και η βοήθεια του Παναγιώτη Πανά, στα λειτουργικά "τρεξίματα" του τμήματος. Ενός αγνού Παναθηναϊκού που βοηθάει σε όλο το φάσμα που λέγεται ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.

Υ.Γ.2 Συνεχίστε σαν PAO Abroad,  την εξαιρετική δουλειά που έχετε ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ειλικρινά μας γεμίζετε με δύναμη και μας οπλίζετε με κουράγιο για να είμαστε σε καθημερινή εγρήγορση.                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT