19August2022

Home Blogs Ν. Κοκκινάκης / Δ. Κατσίρης - Τμήμα Σκοποβολής Λαχτάρα, άγχος, δάκρυα και πολλές επιτυχίες στα Χανιά! (photos)
02 June 2015

Λαχτάρα, άγχος, δάκρυα και πολλές επιτυχίες στα Χανιά! (photos)

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους!

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο φιλοξενηθήκαμε στην πανέμορφη Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά. Η "Σκοπευτική Λέσχη Κρήτης" διοργάνωσε στο Εθνικό Σκοπευτήριο των Χανίων αγώνες σκοποβολής τους αγώνες "Μάχη της Κρήτης", μέσω των οποίων τιμάται η μνήμη όσων υπερασπίστηκαν ηρωικά το νησί κατά τη γερμανική εισβολή το 1941.

Πήραν μέρος δεκάδες αθλητές από αρκετούς συλλόγους. Ο Παναθηναϊκός συμμετείχε με 15 αθλητές σχεδόν σε όλα τα αγωνίσματα! Είμαστε πολύ περήφανοι που ενώ ομάδα κατεβαίνει σε αυτον τον επετειακό αγώνα από την πρώτη του διοργάνωση, φέτος καταφέραμε να σπάσουμε το ρεκόρ μας στις συμμετοχές και στα μετάλλια! Οι 15 αθλητές μας έδωσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και κατάφεραν να αποσπάσουν 11 μετάλλια (!!!), δείχνοντας ότι η Ομάδα δεν έχει σταματήσει να ανεβαίνει.

Ήρθαμε την Παρασκευή το πρωί, σχεδόν άυπνοι και αφού αφήσαμε τα πράγματά μας στο ξενοδοχείο, πήγαμε στο σκοπευτήριο για να βοηθήσουμε τους διοργανωτές με τους στόχους και γενικά ό,τι ανάγκη είχαν. Ρίξαμε και τις βολές μας για να "τσεκάρουμε τον αγωνιστικό χώρο" και δώσαμε ραντεβού για το επόμενο πρωί που θα ξεκινούσαν οι αγώνες. Όντως, το Σάββατο, ήρθε και το δεύτερο γκρουπ των αθλητών μας στα Χανιά και όλοι μαζί ξεκινήσαμε να αγωνιζόμαστε από τις 9 το πρωί.

Πολλά παιδιά έριξαν σε αγωνίσματα που δεν τα είχαν δει ποτέ στη ζωή τους. Όταν βλέπεις τη λαχτάρα τους για να ρίξουν σε αυτά τα αγωνίσματα, το άγχος τους να τα πάνε καλά, τα δάκρυά τους όταν "στραβώσει" το αποτέλεσμα, την απεριόριστη χαρά τους αν πάνε καλά, τότε καταλαβαίνεις, ότι όσο και αν τρέχεις για αυτή την Ομάδα, όσο και αν κουράζεσαι, τόσο πιο πολύ θες να κάνεις περισσότερα!

Άνδρες, γυναίκες, έφηβοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να κάνουν το Τριφύλλι πρώτο. Η συγκομιδή των μεταλλίων δείχνει τη δύναμη της Ομάδας, αλλά και τη ραγδαία πρόοδό της. Στη βράβευση που έγινε την Κυριακή από τον πρόεδρο της "ΣΚΟ.ΛΕ.Κ." κ. Μανώλη Κουριδάκη, οι αθλητές του Παναθηναϊκού φόρεσαν11 μετάλλια σε ατομικό επίπεδο (δεν κρατήθηκε ομαδική βαθμολογία), έχοντας τον μεγαλύτερο αριθμό μεταλλίων σε όλη τη διοργάνωση.

Η Θύρα 13 από τα Χανιά μας επισκέφθηκε με 60-70 άτομα δίνοντας μας κουράγιο και δύναμη και τους ευχαριστούμε πραγματικά με όλη μας την καρδιά! Είναι τεράστια χαρά να βλέπουμε την αγάπη του κόσμου στις προσπάθειές μας! Ελπίζω να τους δώσαμε χαρά με αυτά τα 11 μετάλλια!

Η Άννα, η Ιφιγένεια, η Ειρήνη, ο Μιχάλης, ο Φώτης, ο Τίτος και εγώ, ρίξαμε για πρώτη φορά σε κάποια από τα αγωνίσματα της σκοποβολής, πετυχαίνοντας πολύ καλές επιδόσεις και κατακτήσαμε τρία μετάλλια! Η τύχη του πρωτάρη; Μπορεί. Όπως και να έχει, όταν γίνεται η αρχή και είναι καλή, τότε αρχίζουν τα καλύτερα!

Και εγώ αλλά και ο Δημήτρης ο Κατσίρης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Πρόεδρο της ΣΚΟ.ΛΕ.Κ. κ. Κουριδάκη για ό,τι έχει κάνει για αυτή τη πολύ μεγάλη διοργάνωση και τα καλά του λόγια για την ομάδα μας, τους ανθρώπους της ΣΚΟ.ΛΕ.Κ., τον κ. Γιώργο που έτρεχε σαν μαραθωνοδρόμος σε ό,τι του ζητούσαμε έχοντας πάντα ένα μεγάλο χαμόγελο και σε πιο προσωπικό επιπέδο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναθλητές μας, που μας ανέχονται και μας μας κάνουν περήφανους κάθε φορά που ρίχνουν με το Τριφύλλι στο στήθος.

Ο επόμενος μεγάλος αγώνας είναι στις 13/14 Ιουνίου στο σκοπευτήριο της Μαλακάσας, στους Πανελλήνιους Αγώνες στα αγωνίσματα του Στανταρ Πιστολιου Ανδρών και στο Πιστόλι Κεντρικής Πυροδότησης. Και στα 2 έχουμε βλέψεις για κάτι καλό. Ελπίζω να δώσουμε χαρά σε όλους!

Νίκος ΚοκκινάκηςImage Gallery

                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT