02October2022

Home Νέα Τι άλλο πρέπει να γίνει για να βγεις στον δρόμο;
Monday, 30 November 2015 16:29

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να βγεις στον δρόμο;

Σε σένα αναφερόμαστε φίλε του Παναθηναϊκού. Εσένα που πνίγεσαι από την οργή για ό,τι συμβαίνει και δεν ξέρεις πώς να το εκφράσεις.

Σε σένα που 20 χρόνια τώρα που στερούν φασιστικά αυτό που αγαπάς.

Σε σένα που υπομένεις τα βασανιστήρια και ασχολείσαι ακόμα με το ανέκδοτο που λέγεται «ελληνικό πρωτάθλημα».

Σε σένα που τώρα στα πενήντα σου αναπολείς τις τρομακτικές επιτυχίες του Συλλόγου.

Σε σένα που τώρα στα τριάντα σου αντέχεις γιατί έζησες τον Παναθηναϊκό να μεγαλουργεί στην Ευρώπη όσο αυτοί που τον έκλεβαν στην Ελλάδα, γίνονταν ρεζίλι από χωριά.

Σε σένα που τώρα στην εφηβία σου έχουν φλόγα τα μάτια σου και το λέει η ψυχούλα σου, γιατί μεγάλωσες με ιστορίες που έμοιαζαν με παραμύθι, αλλά ήταν από άκρη ως άκρη αληθινές.

Σε σένα που χάνεις τον ύπνο σου τα βράδια από τα νεύρα και την οργή που νιώθεις επειδή δεν υπάρχει ούτε ίχνος αξιοκρατίας σ’αυτόν τον τόπο.

Σε σένα που μπορούσες να λάβεις την εύκολη απόφαση και να πατήσεις επί πτωμάτων, αλλά επειδή έχεις δει πώς είναι να σου φέρονται έτσι, αρνείσαι και στέκεσαι υπερήφανος ως Παναθηναϊκός.

Σε σένα που παράτησες αυτό που σε γέμιζε, αυτό που έβαζε πινελιές ομορφιάς στη ζωή σου, γιατί δεν άντεχες άλλο την μπόχα και τη σαπίλα.

Σε σένα που κάποτε ταξίδευες όλο τον κόσμο και πλέον νιώθεις ότι δεν έχεις άλλα κουράγια.

Τι άλλο πρέπει να γίνει λοιπόν για να βγεις στον δρόμο και να απαιτήσεις αυτό που σου ανήκει;

Είκοσι χρόνια να σε κλέβουν με όλους τους τρόπους;

Να ελέγχουν ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Να ελέγχουν τις ομάδες που παίρνουν μέρος σε αυτό;

Να σε σφάζουν με τη διαιτησία και να σου λένε μετά φτιάξε ομάδα να την κερδίζεις;

Να γράφεις ιστορία στην Ευρώπη με μεγαθήρια και στην Ελλάδα να μη σε αφήνουν να πάρεις νίκη με χωριά;

Να γνωρίζεις τον πρωταθλητή από το καλοκαίρι;

Να στήνουν επεισόδια;

Να νιώθεις φιλοξενούμενος στο σπίτι σου;

Να γίνει η «Ριζούπολη»;

Να γίνει το «Καραϊσκάκης»;

Να σε φτάνουν στα άκρα και όταν αντιδράς, να πέφτουν οι δημοσιογράφοι-εντολοδόχοι να σε κατασπαράξουν;

Να βλέπει όλος ο κόσμος αυτά που γίνονται στη χώρα, να τα δημοσιεύει ολόκληρος ο παγκόσμιος τύπος από τη μία άκρη της γης έως την άλλη και στην Ελλάδα να σε βγάζουνε τρελό;

Να σε βάζουν να τρώγεσαι με τους ομοϊδεάτες σου για ανύπαρκτες διαφωνίες, ώστε να σπέρνουν διχόνοια στις τάξεις σου και να θερίζουν οι ίδιοι πρωταθλήματα;

Να έχεις διαφορετικές διοικήσεις, διαφορετικά μοντέλα, πολλά λεφτά, λίγα λεφτά, μεγάλο γήπεδο, μικρό γήπεδο και τελικά να μην φτάνει τίποτα για να αλλάξει την κατάσταση;

Να σου ρίχνουν εξοντωτικές τιμωρίες όταν έχουν ήδη κλείσει το πρωτάθλημα, απλά για να κάνουν επίδειξη δύναμης;

Να είναι κατηγορούμενοι για ένα σωρό κακουργήματα και να μην κουνιέται φύλλο;

Να σου τάζει η εκάστοτε κυβέρνηση αξιοκρατία και επιβολή των νόμων και τελικά να σαπίζει κι αυτή και να πηγαίνει με το μέρος του συστήματος;

Όλα αυτά και πολλά άλλα αγαπητέ φίλε, αδερφέ Παναθηναϊκέ έχουν γίνει, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται αν δεν πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις αυτό που συμβαίνει. Μόνο εσύ μπορείς να τα βάλεις με ολόκληρο το κράτος που τους προστατεύει γιατί τους βολεύει αυτή η κατάσταση.

Άσε όλες τις διαφωνίες στην άκρη, παράτα τον ωχαδερφισμό, σήκωσε ψηλά το κεφάλι σου όπως αρμόζει σε υπερήφανους Παναθηναϊκούς και βγες στον δρόμο να διεκδικήσεις αυτό που πρέπει. Αυτό που απαιτεί η Ιστορία του Συλλόγου.

Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Panathinaikos Supporters Abroad

                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT