19August2022

Home Νέα Επιστολή paoabroad.com προς Θ. Συνοδινό: Η αλήθεια πονάει
Friday, 24 April 2015 13:40

Επιστολή paoabroad.com προς Θ. Συνοδινό: Η αλήθεια πονάει

Αγαπητέ κύριε Συνοδινέ,

Το σκοπευτικό τμήμα που παραδόθηκε στους σημερινούς διοικούντες του βρισκόταν σε τρισάθλια κατάσταση. Οι ενεργοί αθλητές ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δεν υπήρχε προπονητής ούτε προπονητήριο. Η άδεια για χρήση πυροβόλων όπλων ήταν... εξαφανισμένη. Η ελπίδα για διακρίσεις απουσίαζε. Ούτε καν ομοιόμορφες εμφανίσεις δεν είχαν οι σκοπευτές για τους αγώνες!

Αγαπητέ κύριε Συνοδινέ,

Τις προαναφερθείσες συνθήκες πήραν στα χέρια τους οι Δημήτρης Κατσίρης και Νίκος Κοκκινάκης. Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια δημιούργησαν σκοπευτήριο στον ΝΑΟ της Λεωφόρου. Απέκτησαν προπονητή, επανέκτησαν την άδεια των πυροβόλων όπλων. Έφεραν κοντά στο Τριφύλλι δεκάδες αθλητές, άλλους φτασμένους, άλλους διψασμένους για προσωπική βελτίωση και προσφορά στον Όμιλο. Ανέπτυξαν τις ακαδημίες και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τους αδελφούς Λουκόπουλου που κλέβουν την παράσταση σε κάθε αγώνα. Κατέκτησαν τίτλους σε διοργανώσεις Α΄ Κατηγορίας. Χρίστηκαν Πανελλήνιοι Πρωταθλητές στο αγώνισμα του Ελευθέρου Πιστολίου.

Αγαπητέ κύριε Συνοδινέ,

Το σκοπευτήριο δημιουργήθηκε όχι για να είναι καλύτερο από το... προηγούμενο. Αλλά γιατί δεν υπήρχε προηγούμενο! Αλήθεια, εσείς που το θεωρείτε απλώς έναν «χώρο συγκέντρωσης ή χώρο για εγγραφή των νέων αθλητών και τις πρώτες διδακτικές προπονήσεις τους», το έχετε επισκεφτεί έστω και μία φορά για να έχετε τη δική σας άποψη ή αρκείστε σε ψιθύρους που ακούτε;

Αγαπητέ κύριε Συνοδινέ,

Είναι προσβλητικό για έναν εν ενεργεία αθλητή να τον χαρακτηρίζετε «παλαίμαχο», απλώς και μόνο για να τον τοποθετήσετε στο πλάι σας και να μπορείτε πιο άνετα να σπέρνετε τους σπόρους της διχόνοιας στον Παναθηναϊκό.

Αγαπητέ κύριε Συνοδινέ,

Ο τίτλος που κατέκτησε προ λίγων ημερών ο Παναθηναϊκός Α.Ο. είναι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ. Ναι, δεν είναι η Γενική Βαθμολογία, η οποία για να κατακτηθεί δεν αρκούν δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, αλλά περισσότερα. Όμως παραμένει ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Είτε σας αρέσει είτε όχι. Είτε τον αποδέχεστε είτε προσπαθείτε να τον μειώσετε, κάτι που ούτε οι «αιώνιοι» αντίπαλοί μας δεν επιχείρησαν να κάνουν.

Αγαπητέ κύριε Συνοδινέ,

Ειδικά εσείς θα έπρεπε να γνωρίζατε πόσο δύσκολο είναι να κατακτηθεί ένας πανελλήνιος τίτλος σε ατομικό σπορ. Καθώς ήσασταν επί σειρά δεκαετιών αθλητής και μετά έφορος στο τμήμα πάλης, το οποίο ποτέ δεν κατέκτησε πανελλήνιο πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας ανδρών, παρά μόνο όταν αποχωρήσατε.

Αγαπητοί Παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού,

Από τη στιγμή που απόψεις που τόσο ξεφεύγουν από τα Παναθηναϊκά Ιδεώδη δημοσιεύονται σε ιστοτόπους που ανήκουν σε ΕΣΑΣ, στην ζωντανή ιστορία του Μεγάλου Συλλόγου, δεν οφείλετε να παίρνετε θέση; Σας εκφράζουν τέτοιες απόψεις;

Αγαπητέ κύριε Συνοδινέ και αγαπητοί παλαίμαχοι (όσους σας εκφράζουν οι απόψεις που δημοσιεύθηκαν στο blog σας),

Η αλήθεια έχει δύο κακά συνήθεια. Το ένα είναι πως είναι απλή. Εκνευριστικά απλή. Όταν κάποιος γυρίζει τα δεδομένα δεξιά και αριστερά, πάνω και κάτω, με σκοπό να τα ζαλίσει και να τα παρουσιάσει διαστρεβλωμένα, προφανώς δεν έχει καλές σχέσεις με την αλήθεια και με την απλότητά της. Το δεύτερο κακό συνήθειο της αλήθειας είναι πως πονάει.


Υ.Γ.1 Επειδή, το άρθρο του κ. Συνοδινού δεν υπάρχει πλέον στο μπλογκ των παλαίμαχων αθλητών, το παραθέτουμε αυτούσιο εμείς. Γιατί ένα παλιό σοφό ρητό λέει: «τα γραπτά μένουν...»

sk


Panathinaikos Supporters Abroad

Last modified on Monday, 11 May 2015 15:11
                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT