19August2022

Home Νέα Αδερφέ μία κοινοποίηση και ανταποδίδω αμέσως!
Tuesday, 21 April 2015 16:56

Αδερφέ μία κοινοποίηση και ανταποδίδω αμέσως!

 Παρόμοια μηνύματα σαν και αυτό του τίτλου έχουμε λάβει εκατοντάδες φορές στη σελίδα μας, είτε έχουμε δει δημοσιευμένα σε άλλους τοίχους, από σελίδες με ονόματα αθλητών του Παναθηναϊκού, είτε συνθημάτων της Θύρας 13, είτε κάτι σχετικό, τα οποία πάντα προσπαθούν να αναδείξουν την «Παναθηναϊκοφροσύνη» του κατόχου της σελίδας.

Λέγεται ότι οι εποχές αλλάζουν και πολλές συνήθειες ακολουθούν αυτή την αλλαγή και στην προκειμένη περίπτωση βλέπουμε ότι η μόδα της εποχής για την πλατιά μάζα των υποστηρικτών του Παναθηναϊκού περιορίζεται σε likes, σε σχόλια και σε δημιουργία σελίδων στο Facebook.

Από τη μία πλευρά έχουμε το κομμάτι του κόσμου που αναφέρουμε παραπάνω και από την άλλη έχουμε το κομμάτι του κόσμου που είδαμε ξανά φέτος να δίνει ρεσιτάλ στα παιχνίδια του ανδρικού και του γυναικείου τμήματος βόλλεϋ στην Κυψέλη, στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ στον Τάφο του Ινδού, στο ΟΑΚΑ με το ανδρικό μπάσκετ, στη Λεωφόρο με το ποδόσφαιρο και γενικότερα όπου αγωνίζονται τα τμήματα του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς γίνεται σελίδες που τα ονόματά τους να παραπέμπουν σε... φανατικούς Παναθηναϊκούς που είναι μέσα σε όλα, να μην είναι τελικά πουθενά και να περιορίζουν την ενασχόλησή τους με τα παναθηναϊκά δρώμενα μέσα στο Facebook.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς γίνεται οι σελίδες αυτές να έχουν δεκάδες χιλιάδες κόσμο και στα ερασιτεχνικά αθλήματα να είναι πάντα οι ίδιοι 2000-3000 στις κερκίδες και στα επαγγελματικά μερικοί περισσότεροι. Πού είναι λοιπόν αυτός ο κόσμος του Παναθηναϊκου, που στο διαδίκτυο τουλάχιστον μοιάζει να στηρίζει κατά δεκάδες, ή και εκατοντάδες χιλιάδες τον Σύλλογο;

Ο Παναθηναϊκός φίλοι μας είναι ο μεγαλύτερος Σύλλογος της χώρας! Τον έχουν υπηρετήσει πιστά σημαντικές προσωπικότητες και η Ιστορία του είναι γραμμένη από ηρωικούς αγώνες και από τεράστια κοινωνική προσφορά. Και αυτή την κληρονομιά μας οφείλουμε να τη διατηρήσουμε και να την περάσουμε στην επόμενη γενιά, όχι μέσω του Facebook, όχι μέσω των δημοσιεύσεων και των σχολίων, αλλά μέσω της άμεσης συμμετοχής! Μέσω της έμπρακτης στήριξής μας στις τεράστιες προσπάθειες που γίνονται σε όλα τα τμήματα του Ομίλου! Από το ανδρικό τμήμα βόλλεϋ, το πόλο, τον στίβο και την πυγμαχία, μέχρι το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο!

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη τον συνειδητοποιημένο κόσμο του. Αυτόν που στις όποιες δυσκολίες ανά την Ιστορία του, τον έπαιρνε από το χέρι και τον κρατούσε όρθιο, οδηγώντας τον ξανά στα μεγαλεία και τη δόξα!

Φίλοι μας, είναι καιρός πλέον να κάνουμε σοβαρή και σκληρή αυτοκριτική όλοι μας και να μην ψάχνουμε για δικαιολογίες. Αν υπάρχει πραγματική αγάπη και θέληση για βοήθεια, τρόποι υπάρχουν και μάλιστα πολλοί. Αν δεν υπάρχει αγάπη, υπάρχουν μόνο δικαιολογίες και... σχόλια σε σελίδες στο Facebook.

Υ.Γ. Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος!

Υ.Γ.2 Μερικές από τις σελίδες στις οποίες αναφερόμαστε παραπάνω δεν ανήκουν καν στην κατηγορία των φίλων του Παναθηναϊκού που κοιτούν από μακριά. Φαίνεται πως υπόσταση παίρνουν μόνο για να κατασπαράξουν σαν όρνεα τις σάρκες του Ομίλου, γιατί έχουν μάθει να ζουν με τη μιζέρια, την εσωστρέφεια και το «εμφυλιακό» κλίμα -και ορισμένες φορές επειδή αμοίβονται κιόλας γι'αυτή τους τη δουλειά. Να γνωρίζετε λοιπόν πού δίνετε την προσοχή σας...

Panathinaikos Supporters Abroad

Last modified on Sunday, 10 May 2015 19:18
                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT