Print this page
Monday, 06 April 2015 18:06

Πάμε σαν άλλοτε, με την αξιοπρέπεια οδηγό μας!

Ένα σπουδαίο τριήμερο πέρασε για τον Παναθηναϊκό το οποίο μας γέμισε με αισιοδοξία για το μέλλον.

Το τριήμερο αυτό βρήκε τον Σύλλογο να γίνεται «πλουσιότερος» κατά ένα πρωτάθλημα Α ΕΣΚΑ εφήβων (για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά), ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο «Ελεύθερο Πιστόλι 50 μ.», ένα χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό Παίδων Α', ένα ασημένιο μετάλλιο στο Αεροβόλο Πιστόλι Ανδρών, ένα χρυσό μετάλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων ελληνορωμαϊκής πάλης, ένα Κύπελλο Ελλάδος στο μπάσκετ ανδρών (φτάνοντας το ρεκόρ των είκοσι συνεχόμενων τίτλων), καθώς επίσης και σημαντικές νίκες, με ξεχωριστή αυτή ενός εκ των πιο αγαπημένων τμημάτων, αυτό του βόλλεϋ ανδρών επί του ΠΑΟΚ, που μετά από σκληρές μάχες τεσσάρων χρόνων με τα βαριά οικονομικά χρέη, επέστρεψε στις τέσσερις πρώτες προνομιούχες θέσεις της βαθμολογίας του πρωταθλήματος βόλλεϋ και έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το καλύτερο στη μάχη των play off.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήταν η μεγάλη εκτός έδρας νίκη του τμήματος του γυναικείου μπάσκετ επί του Πρωτέα Βούλας που ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά και ο νικητής του ζευγαριού θα κριθεί σε πέμπτο αγώνα στον Τάφο του Ινδού, η άνετη νίκη της ομάδας πόλο επί του Νηρέα Λαμίας με 11-4 που βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα play off και τέλος την ισοπαλία του ποδοσφαιρικού τμήματος με τον Αστέρα Τρίπολης με 2-2.

Εάν εξαιρέσουμε την ισοπαλία του ποδοσφαιρικού τμήματος, η οποία δεν είναι αρνητικό αποτέλεσμα και βρίσκεται κι αυτή μέσα στο πρόγραμμα και το αντρικό μπάσκετ που μας έχει... καλομάθει της τελευταία εικοσαετία, βλέπουμε ότι σε όλα τα υπόλοιπα αθλήματα ο Παναθηναϊκός μας είχε ένα σπουδαίο τριήμερο το οποίο έκανε πλουσιότερη την τροπαιοθήκη του, αλλά κατά κύριο λόγο, έδειξε ότι τα τμήματά του επιστρέφουν σταδιακά στη θέση που οφείλουν να βρίσκονται.

Από την πρώτη στιγμή το αναφέρουμε και δεν θα κουραστούμε να το γράφουμε, πως με την σημερινή διοίκηση ο Ερασιτέχνης κάνει τεράστια βήματα μπροστά. Όχι μόνο επειδή μπορεί και μειώνει τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων σταθερά, αλλά κατά κύριο λόγο γιατί το κάνει κρατώντας τα τμήματά του Ομίλου ανταγωνιστικά, επενδύοντας παράλληλα και στις ακαδημίες του.

Μόλις στον δεύτερο χρόνο της διοίκησης αυτής, πολλά νέα τμήματα έχουν ιδρυθεί, άλλα έχουν ανασυνταχτεί, ενώ οι ακαδημίες έχουν γεμίσει από «πράσινους πιτσιρικάδες» που ανδρώνονται μέσα στα σπλάχνα του Συλλόγου με τις αξίες και τις αρχές του και θα αποτελέσουν τους αυριανούς πρωταθλητές.

Νιώθουμε πολύ μεγάλη χαρά για την τεράστια και συγκινητική προσπάθεια που γίνεται, αλλά νιώθουμε παράλληλα πως αυτό μας βαραίνει και με ευθύνες. Με ευθύνες που καλούν κάθε «στρατιώτη» του Παναθηναϊκού Α.Ο. να σταθεί στο πλευρό της διοίκησης στην πολύ μεγάλη μάχη που δίνει και να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να ξαναγίνει πρωταθλητής σε όλα τα σπορ.

Αδέρφια μας, κάποτε αποτελούσε τίτλο τιμής να είναι κάποιος μέλος αυτού του τεράστιου Συλλόγου. Αποτελούσε κοινωνική ταυτότητα που έδινε σεβασμό στον κόσμο που τον στήριζε και τον υπηρετούσε. Αυτές οι ρομαντικές εποχές θα πρέπει να αποτελούν τον οδηγό μας για το παρόν, αλλά και το μέλλον.

Σταθείτε έμπρακτα στο πλευρό του Παναθηναϊκού. Σταθείτε έμπρακτα στο πλευρό του Συλλόγου που περηφανευόσασταν ότι υποστηρίζατε από παιδιά μέχρι σήμερα.

Είναι διαφορετικό να είσαι Παναθηναϊκός. Είναι μοναδικό να μπορεί κανείς με μικρή προσπάθεια και συμβολή να γράφει την Ιστορία του Συλλόγου.

Πάμε σαν άλλοτε, με την αξιοπρέπεια οδηγό μας!

 

Panathinaikos Supporters Abroad

Last modified on Monday, 11 May 2015 06:03

Latest from