19August2022

Home Νέα Σοκ! Ωμή παραδοχή παλαίμαχου του Ολυμπιακού για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο!
Monday, 09 March 2015 14:25

Σοκ! Ωμή παραδοχή παλαίμαχου του Ολυμπιακού για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ο κύριος Χαντζίδης, παλαίμαχος του Ολυμπιακού, σε σημερινή συνέντευξή του μας πληροφόρησε ότι κατά τα πέτρινα χρόνια του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έπαιρναν το πρωτάθλημα με τον ίδιο τρόπο όπως το παίρνει ο Ολυμπιακός σήμερα.

Εκτός του γεγονότος ότι αυτή είναι μία εξίσωση που δεν προκαλεί μόνο γέλωτα, αλλά παίζει και με τη νοημοσύνη του φίλαθλου κοινού όλης της χώρας, προσωπικά βρίσκουμε σοκαριστική την ωμή παραδοχή ότι ο Ολυμπιακός κατακτά τα πρωταθλήματα με αθέμιτα μέσα από έναν παλαίμαχο άσσο του.

Τι εννοεί λοιπόν ο κύριος Χαντζίδης όταν λέει ότι ο Ολυμπιακός κατακτά τα πρωταθλήματα με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο;

Ποιος είναι αυτός ο τρόπος και γιατί δεν μας τον εξηγεί;

Από εκεί και πέρα, επειδή η λάσπη και οι ισοπεδωτικές εξισώσεις ανόμοιων καταστάσεων είναι κάτι που εμείς προσωπικά δεν ανεχόμαστε, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον αγαπητό κύριο Χατζίδη πως από την έναρξη της Α' επαγγελματικής κατηγορίας μέχρι και αυτό που οι φίλοι του Ολυμπιακού αποκαλούν τέλος των πέτρινών τους χρόνων, τα πρωταθλήματα είχαν ως εξής:

1979-80     Ολυμπιακός
1980-81     Ολυμπιακός
1981-82     Ολυμπιακός
1982-83     Ολυμπιακός
  1983-84     Παναθηναϊκός
1984-85     ΠΑΟΚ         
  1985-86     Παναθηναϊκός
1986-87     Ολυμπιακός
1987-88     Λάρισα       
 1988-89     Α.Ε.Κ.            
  1989-90     Παναθηναϊκός
  1990-91     Παναθηναϊκός
1991-92     Α.Ε.Κ.            
1992-93     Α.Ε.Κ.            
1993-94     Α.Ε.Κ.            
 1994-95     Παναθηναϊκός
1995-96     Παναθηναϊκός

Βλέπουμε λοιπόν πως σε μία περίοδο δεκαεπτά ετών, ο Παναθηναϊκός μετρά έξι πρωταθλήματα, ο Ολυμπιακός μετρά πέντε, η ΑΕΚ τέσσερα και από ένα ο ΠΑΟΚ και η Λάρισα.

Βλέπουμε επίσης ότι η μοναδική ομάδα που πήρε τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα είναι αυτή του Ολυμπιακού στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής κατηγορίας. Μετά, μόνο μία φορά πήρε μία ομάδα τρία συνεχόμενα (ΑΕΚ), δύο φορές πήρε μία ομάδα δύο συνεχόμενα (Παναθηναϊκός) και όλες τις υπόλοιπες χρονιές ο πρωταθλητής διέφερε από αυτόν της προηγούμενης χρονιάς.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού μιλούν με αόριστες κατηγορίες για την εποχή εκείνη, αλλά μάλλον φαίνεται να ξεχνούν ότι η ομάδα τους βρέθηκε μπλεγμένη σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει ποτέ στην Ελλάδα, το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Φαίνεται να ξεχνούν πως η ομάδα του Ολυμπιακού εκείνα τα χρόνια χτίστηκε με χρήματα Ελλήνων πολιτών που κλάπηκαν από την τράπεζα Κρήτης και που κάτω από... "περίεργες" διαδικασίες στο τέλος χαρίστηκαν στον Ολυμπιακό στο μεγαλύτερό τους μέρος.

Κοιτώντας την κατάσταση από το τέλος των πέτρινων χρόνων του Ολυμπιακού μέχρι σήμερα, τα πρωταθλήματα έχαν ως εξής:

1996-97     Ολυμπιακός
1997-98     Ολυμπιακός
1998-99     Ολυμπιακός
1999-00     Ολυμπιακός
2000-01     Ολυμπιακός
2001-02     Ολυμπιακός
2002-03     Ολυμπιακός
  2003-04     Παναθηναϊκός
2004-05     Ολυμπιακός
2005-06     Ολυμπιακός
Περίοδος    Superleague
2006-07     Ολυμπιακός
2007-08     Ολυμπιακός
2008-09     Ολυμπιακός
  2009-10     Παναθηναϊκός
2010-11     Ολυμπιακός
2011-12     Ολυμπιακός
2012-13     Ολυμπιακός
2013-14     Ολυμπιακός

Παρατηρούμε λοιπόν ότι στη δεύτερη αυτή περίοδο των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, σε δεκαεννέα χρόνια ο Ολυμπιακός κατακτά δεκαεπτά πρωταθλήματα και μόλις δύο ο Παναθηναϊκός.

Βλέπουμε επίσης τον Ολυμπιακό να κατακτά επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα στην αρχή, πέντε στη συνέχεια και τέσσερα έως τώρα.

Εάν συνυπολογίσουμε και τη φετινή χρονιά, που μετά την εξοντωτική τιμωρία του Παναθηναϊκού το πρωτάθλημα φαίνεται να έχει κριθεί, τότε ο Ολυμπιακός συνεχίζει το σερί του σε πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα και φτάνει συνολικά στα δεκαοχτώ πρωταθλήματα την τελευταία εικοσαετία.

Αντιθέτως με την πρώτη περίοδο λοιπόν που αναλύσαμε, παρατηρούμε ότι δεν υπάρχουν πέντε διαφορετικοί πρωταθλητές (σε δεκαεπτά έτη), αλλά μόλις δύο (σε είκοσι).

Παρατηρούμε επίσης ότι δεν υπάρχουν εναλλαγές στον πρωταθλητή κάθε αγωνιστικής σεζόν, αλλά τεράστια σερί πρωταθλήματα από την ίδια ομάδα.

Δεν θα αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό, λίγο πολύ τους γνωρίζετε όλοι. Θα θίξουμε όμως την προσπάθεια εξίσωσης εντελώς ανόμοιων καταστάσεων και την προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας.

Αγαπητέ κύριε Χατζίδη, το πρωτάθλημα Ελλάδος είναι ένα από τα πιο βρώμικα παγκοσμίως. Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο, την ίδια ώρα που η Ουέφα στέλνει κάθε χρόνο δεκάδες φακέλους με ύποπτα για χειραγώγηση παιχνίδια. Και παράλληλα το συναίσθημα της αδικίας πνίγει τους φίλους όλων των ομάδων πλην μίας, σε σημείο που δυστυχώς έχουν φτάσει να αδειάζουν τα γήπεδα όλων των ομάδων, συμπεριλαμβανομένου και του μόνιμου πρωταθλητή Ολυμπιακού, καθώς το φίλαθλο κοινό αρνείται να πληρώνει για κάτι που γνωρίζει την αρχή, τη μέση και το τέλος.

Καλό θα ήταν λοιπόν κύριε Χαντζίδη παλαίμαχοι αθλητές που αγωνίστηκαν σε συνθήκες πιο αθώες και αντιπροσωπεύουν μία πιο ρομαντική εποχή για το ποδόσφαιρο να μην κάνουν τέτοιες ισοπεδωτικές εξισώσεις.

Καλό θα ήταν να μην αμφισβητείται η νοημοσύνη του φίλαθλου κοινού της χώρας για ότι βιώνει τα τελευταία 20 χρόνια και θα ήταν επίσης καλό εσείς οι ίδιοι να απαιτείτε από τη δικαιοσύνη να προχωρήσει με τις σοβαρότατες δικογραφίες που υπάρχουν στα συρτάρια της περί εγκληματική οργάνωση που λυμαίνεται τον χώρο του ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα.

Καλό θα ήταν μέχρι τότε να σέβεστε το φίλαθλο κοινό της χώρας το οποίο "βράζει" με την ανισονομία και την ατιμωρησία και να προσπαθείτε και εσείς από τη θέση σας και με όλες σας τις δυνάμεις για το καλό του αθλήματος.

Και τέλος, θα ήταν καλό κύριε Χαντζίδη να μην προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε μία απαράδεκτη και αρρωστημένη κατάσταση και να κάνουμε άστοχες και άκυρες εξισώσεις ώστε να νομιμοποιήσουμε στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου τον βιασμό της λογικής και της έννοιας του αθλητισμού.

Ως παλαίμαχος γνωρίζετε άλλωστε τι είναι ο αθλητισμός. Όλοι να αγωνίζονται επί ίσοις όροις και στο τέλος να νικά ο καλύτερος, έχοντας παράλληλα τον σεβασμό των αντιπάλων του. Ή μήπως τελικά για κάποιους δεν είναι αυτό...;

 Panathinaikos Supporters Abroad

υ.γ. Λένε πως η πραγματική εικόνα μίας ομάδας καθρεφτίζεται στην Ευρώπη. Ο κύριος Χαντζίδης έχει χωρίσει σε δύο άτυπες περιόδους το ελληνικό ποδόσφαιρο: σε αυτήν της κυριαρχίας του Ολυμπιακού και στην προηγούμενη (προ 1996). Αλήθεια, πώς εξηγεί ο κ. Χαντζίδης το παράδοξο να θριαμβεύει στην Ευρώπη ΜΟΝΟ ο Παναθηναϊκός και στις δύο περιόδους; Και στα χρόνια που πρωτάθλημα έπαιρναν ΟΛΟΙ, αλλά και στην περίοδο που πρώτος είναι ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός; Δεν είναι και αυτό ένα από τα πολλά παράδοξα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Από το 1979, όταν συστάθηκε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έως το 1996, ο Παναθηναϊκός έφτασε στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης δύο φορές. Καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει προκριθεί σε ημιτελικό. Από το 1996 μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι ο σύλλογος που έχει σημειώσει τους σπουδαιότερους θριάμβους με απίστευτες πορείες και διπλά-έπη, όπως νίκες στο Άουφ Σάλκε Αρένα, το Σαν Σίρο και το Ντας Άντας! Εκείνα τα χρόνια ο Ολυμπιακός κατακτούσε τα πρωταθλήματα, βοηθούμενος από «Παπουτσέληδες» και αγωνιζόμενος σε «Ριζουπόλεις».

υ.γ.2 Η σημερινή ωμή παραδοχή της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τον κύριο Χατζίδη είναι σοκαριστική. Σοκαριστική...

Last modified on Monday, 11 May 2015 05:44
                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT