26January2022

Home Νέα Μαχητική Ψυχή!
Tuesday, 14 May 2013 11:07

Μαχητική Ψυχή!

Τα διάφορα μηνύματα που φτάνουν στα αυτιά του κόσμου του Παναθηναϊκού, τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά, δεν είναι και τα καλύτερα. 

Ο σύλλογος ακολουθεί κατά ποδός την πτωτική πορεία της Ελλάδος, πράγμα πολύ φυσιολογικό και αναμενώμενο αν το σκεπτεί κανείς, αφού ο Παναθηναϊκός εξ επανέκαθεν ήταν η ναυαρχίδα της Ελλάδος στα παγκόσμια αθλητικά δρώμενα, όντας άξιος πρεσβευτής της πολιτιστικής κουλτούρας του τόπου. Μια μικρή ανασκόπηση στην πορεία του Παναθηναϊκού ανά τον χρόνο, μια συζήτηση με μεγαλύτερους Παναθηναϊκούς, μια ματιά στους ήρωες αθλητές αυτού του συλλόγου αυτό δείχνει. Η σημαία με το τριφύλλι δόξαζε σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά events την Ελλάδα μας, κάνοντας τους απανταχού Έλληνες και κυρίως τον ομογενή ελληνισμό, περήφανους! 

"Χαίρεται η Ελλάδα, που 'χει τέτοια ομάδα, που της νίκης έχει πάντα τα κλειδιά!" έγραψε ο Γιώργος Οικονομίδης και τραγούδησε ο Γιάννης Βογιατζής σε καιρούς που το ήθος και η ειλικρίνεια ήταν ακόμα έννοιες συνώνυμες με τον τόπο. Λέξεις πραγματικές, γνήσιες, που φανερώνουν την απλή αλήθεια.. Παναθηναϊκός ίσον επιτυχίες, νίκες. Παναθηναϊκός ίσον πολιτισμός, αξίες, ιδανικά. Παναθηναϊκός ίσον Ελλάδα!

Μια ομάδα συνυφασμένη λοιπόν με την ίδια την χώρα, δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από τον κανόνα, και όταν αυτό γίνεται τότε θα πρέπει κάποιος να αναρωτηθεί καλά το πως και το γιατί, αν και τις περισσότερες φορές οι απαντήσεις ειναι μπροστά στα μάτια μας.

Τον μαρασμό λοιπόν του τόπου ακολουθεί και ο μαρασμός του Συλλόγου ολόκληρου, αφού οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι πάμπολλες και αν μη τι άλλο, όχι μόνο οικονομικές. Ένας φαύλος κύκλος των οποίων οι αιτίες βρίσκονται στις ρίζες του οικονομικοκοινωνικού προβλήματος της Ελλάδας, δεν επιτρέπει την ανασύνταξη και την έξοδο από την κρίση, για να βρει και πάλι το δρόμο στον οποίο ανήκει, αυτόν των επιτυχιών..

Όμως ο Παναθηναϊκός έχει ένα στοιχείο που δεν έχουν άλλοι σύλλογοι. Ένα στοιχείο, ένα χαρακτηριστικό, ένα δώρο, το οποίο του επέτρεψε να υπερνικήσει το κάθε εμπόδιο και να στεφθεί και πάλι πρωταθλητής. Ένα στοιχείο τον οποίο τον βοήθησε και πιο παλιά σε παρόμοιες κρίσεις τις οποίες είχε περάσει. Ένα στοιχείο το οποίο μας γεμίζει ελπίδα και σιγουριά για το αύριο: Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, έχει ψυχή! Μαχητική ψυχή!

Και ώ, τι σύμπτωσις (;), άλλο ένα χαρακτηριστικό του Έλληνα, το οποίο στους αιώνες τον βοήθησε να απαρνηθεί τον εύκολο και ανήθικο δρόμο, και να καταφέρει να ριχτεί στα βαθιά νερά ενάντια σε στοιχειά και τέρατα, και όχι μόνο να επιπλεύσει αλλά να κολυμπήσει, να τα νικήσει, και να βγει νικητής σε μια ζωή γεμάτη φως, νίκες, επιτυχίες!

Η μαχητική ψυχή λοιπόν, η Παναθηναϊκή ελληνική ψυχή θα έλεγα αφού είναι κι αυτές έννοιες ταυτόσημες, θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίσει την κάθε δυσκολία που μπαίνει στο διάβα του, και ενάντια σε κάθε ανήθικη πράξη, ενάντια σε κάθε κακουχία, ενάντια σε κάθε ασυμφωνία με τα ελληνικά ιδανικά, να βγει θριαμβευτής, φέρνοντας και πάλι την σημαία με το τριφύλλι στην δική της, πρώτη θέση.

Και μαζί με τον Παναθηναϊκό, η Ελλάδα θα μπει κι αυτή στην παλιά της γνώριμη ρότα, αυτή των επιτυχιών, του ήθους, του πολιτισμού, φωτίζοντας και πάλι το παγκόσμιο.

Νοιώθουμε πολύ περήφανοι, σαν Panathinaikos Supporters Abroad, που στηρίζουμε λοιπόν το σύλλογο και τη χώρα μας να συνεχίσουν το έργο το οποίο εκτελούν από τότε που υπάρχουν. Η υπόσχεση που δόσαμε εκείνο το βράδυ όταν αποφασίσαμε η παρέα μας να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο, δίνοντας της έτσι ένα όνομα και μια οντότητα, θα είναι ο φάρος μας στη μάχη που δίνουμε για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Μα πιο πολύ περήφανοι, νοιώθουμε για εσάς! Τον απανταχού Έλληνα που μέσα από όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, στηρίζει την προσπάθεια μας για την αναβίωση του Παναθηναϊκού. Σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας, ενάντια σε κάθε εμπόδιο, ενθαρρύνοντας μας, βοηθώντας μας, εδραιώνοντας μας στην Παναθηναϊκή ζωή. Είμαστε σίγουροι ότι σε μικρό χρονικό διάστημα, το έργο μας θα αποδώσει.

Και πώς να μην είμαστε σίγουροι για αυτό; Αφού..

"Παναθηναϊκός θα πει, ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΨΥΧΗ!"

Ν.Κ.

Last modified on Monday, 11 May 2015 04:25
                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT