21June2021

Home Green Corner Το μέλλον είναι δικό τους, αν…
Tuesday, 21 April 2015 07:13

Το μέλλον είναι δικό τους, αν…

Σε βάθος πέντε αγώνων βγαίνουν σημαντικά συμπεράσματα. Άλλα καθαρά αγωνιστικά και ορισμένα όχι. Με τη μελέτη τους, μπορούμε να προβλέψουμε –ή καλύτερα, να καθορίσουμε, μέχρι ενός βαθμού– το άμεσο μέλλον.

1) Οι μονάδες του ΠΑΟΚ είναι ανώτερες από αυτές του Παναθηναϊκού. Δυστυχώς οι ξένοι έκαναν τη διαφορά. «Περισσότερα χρήματα, καλύτερο ρόστερ». Αυτό επιτάσσει η σκληρή πραγματικότητα, οι εξαιρέσεις της οποίας είναι σπάνιες.

2) Το βάθος στα ρόστερ των δύο ομάδων έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Ο Παναθηναϊκός στηρίχθηκε σε λιγότερους αθλητές και η κούραση –έπειτα από την απίστευτη ενέργεια που καταναλώθηκε στους τρεις πρώτους ημιτελικούς– ήταν ορατή στα δύο τελευταία ματς.

3) Η τρέλα και η ψυχή που βγάζει όποιος φοράει το σύμβολο του Παναθηναϊκού στο στήθος, απλώς δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού στον κόσμο. Όπως ΠΟΥΘΕΝΑ δεν θα συναντήσει κανείς οπαδούς όμοιους με αυτούς του Τριφυλλιού. Λάτρεις της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΙΔΕΑΣ, οι οποίοι το «στις χαρές και τις λύπες μαζί» δεν το λένε για το θεαθήναι, αλλά το έχουν κάνει βίωμα ζωής.

4) Το ήθος και η ευγενής άμιλλα είναι αρχές που πλέον σπανίζουν στον ελληνικό αθλητισμό. Όχι όμως από τον μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο της χώρας, τον Παναθηναϊκό. Οι αθλητές του Ομίλου έδωσαν όλες τις δυνάμεις τους, σωματικές και ψυχικές, για να ανταγωνιστούν τον ΠΑΟΚ, χωρίς «καραγκιοζιλίκια» –που άλλοι τα συνηθίζουν, όταν δεν μπορούν να κερδίσουν εντός παρκέ– και στο τέλος «έπεσαν» παραδεχόμενοι την ανωτερότητα των αντιπάλων τους. 

5) Ο Παναθηναϊκός έχτισε τις βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον. Φωνάζει από χιλιόμετρα μακριά πως αν ο κορμός αυτής της ομάδας διατηρηθεί και εάν ενισχυθεί, στο πλαίσιο του ρεαλιστικού, θα κάνει θαύματα. Θα φέρει τίτλους.

6) Για να γίνει πραγματικότητα το παραπάνω ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να ενεργοποιηθούν και τα παναθηναϊκά πορτοφόλια. Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ειδικά μετά τη φετινή χρονιά, να παραμείνουν ελάχιστοι αυτοί που στηρίζουν οικονομικά το τμήμα. Η σεζόν, όπως εξελίχθηκε, είναι ένα «πράσινο» θαύμα. Η υπέρβαση που έγινε ξεπερνάει την αθλητική λογική. Όμως θαύματα δεν γίνονται κάθε χρόνο. Αν δεν συνδράμουν οικονομικά όσοι έχουν τη δυνατότητα, τότε θα αρκούμαστε σε αγωνιστικά ξεσπάσματα –όταν αυτά θα έρχονται– και θα απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από τους τίτλους, δηλαδή από έναν εκ των κυριότερων προορισμών του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.

Υ.Γ. Ακόμα και να υπάρξει ενίσχυση, απαιτείται να βρεθεί λύση ώστε να εκμηδενιστούν οι αρνητικές διαιτησίες, οι οποίες επηρεάζουν αποτελέσματα, και γενικότερα η εχθρική αντιμετώπιση των ιθυνόντων του αθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό.

 

Ανδρέας Οικονόμου

Last modified on Monday, 11 May 2015 06:56
                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT