21June2021

Home Green Corner Προπονητής - Κόσμος - Προπαγάνδα
Monday, 20 April 2015 09:34

Προπονητής - Κόσμος - Προπαγάνδα

Δεν υπάρχει πιο άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσεις χάος σε μία ποδοσφαιρική ομάδα, χωρίς να χρειαστεί να "αγγίξεις" τη διοίκηση, απ' το να "χτυπάς" με άρθρα και πρωτοσέλιδα τον προπονητή της.

Στην προκειμένη τον Γιάννη Αναστασίου.

Δημιουργείς αναβρασμό στον κόσμο, πίεση στη διοίκηση και κρύβεις κάτω από το χαλί τους πραγματικούς υπεύθυνους για το κατάντημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Προσοχή για να μην παρεξηγηθούμε: λάθη -ίσως και τρομερά λάθη, φριχτά λάθη, πείτε τα όπως θέλετε- είναι πολύ πιθανό να κάνει ο Αναστασίου. Ίσως επίσης να έχει και εμμονές. Όπως όλοι οι προπονητές στον κόσμο κάνουν λάθη και έχουν εμμονές.

Καθαρίστε λοιπόν τη βρωμιά, παίξτε μία διοργάνωση στα ίσα, χωρίς αποκρουστικές διαιτησίες και αποφάσεις που προκαλούν την κοινή γνώμη, για να δούμε αν αυτά τα λάθη επηρεάζουν την έκβαση αγώνων και πρωταθλημάτων.

Γιατί αυτό που βλέπουμε εμείς είναι πως χωρίς αφαιρέσεις βαθμών και διαιτησίες βγαλμένες από τριτοκοσμικές χώρες, ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου θα ήταν ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ. 

Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς γίνεται ο προπονητής που κάποιοι χαρακτηρίζουν "επικίνδυνο" να κατατρόπωσε και φέτος και πέρσι -με το ηχηρό 0-3- την ομάδα που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν... δίκαιο πρωταθλητή. Πώς γίνεται να είναι "άχρηστος" ένας τεχνικός που δημιούργησε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, διαχειριζόμενος μικρό μπάτζετ. Πώς γίνεται να βάλλουν κατά ενός τεχνικού οι ίδιοι δημοσιογράφοι που τον ψήφισαν ως καλύτερο της περσινής σεζόν; Και πώς γίνεται να έχουμε απαιτήσεις για νίκες από μία ομάδα σε ένα πρωτάθλημα που τα πάντα δείχνουν... προκαθορισμένα;

Είναι σαν να καταρρέει κτήριο έπειτα από βομβιστική επίθεση και αντί να τα βάζουν κάποιοι με τον βομβιστή, να λένε πως... ήταν κακός ο χτίστης. 

Διχασμός κόσμου

Όταν οι φίλαθλοι είναι ενωμένοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Πανηγυρίζουν ενωμένα, διαμαρτύρονται ενωμένα, αντιδρούν ενωμένα. Γι’ αυτό ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ δεν του επέτρεψαν ποτέ την ομόνοια μεταξύ των φιλάθλων του.

Μέσα από τις φυλλάδες και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που -όχι στην πλειονότητα, αλλά στο ΣΥΝΟΛΟ τους– εξυπηρετούν συμφέροντα αντιπαναθηναϊκά, έχει πλαστεί ένα άρρωστο και διχαστικό κλίμα που δεν βλέπουμε τους τρόπους για να ανατραπεί. Σε όλους κάποιος θα φταίει, είτε η διοίκηση, είτε ο προπονητής, είτε οι οργανωμένοι οπαδοί, είτε οι απλοί φίλαθλοι, είτε οι παίκτες, είτε... οι φροντιστές. Και σχεδόν κανείς δεν κοιτάει την ουσία:  πως τα πάντα είναι κομμένα και ραμμένα δεκαετίες τώρα για να εξυπηρετείται ΜΟΝΟ ένα σωματείο.

Προπαγάνδα

Και πώς τα καταφέρνουν όλα αυτά; Πρώτα με απόκρυψη και διαστρέβλωση ειδήσεων. Τρανταχτό παράδειγμα: πανηγυρίζουν για όσους φημολογήθηκε πως αθωώθηκαν για… κάποιο σκάνδαλο στημένων αγώνων που είχε ξεσπάσει το 2011. Ποιοι πανηγυρίζουν; Όσοι ποτέ δεν ασχολήθηκαν με το ίδιο σκάνδαλο εδω και τέσσερα χρόνια. Ούτε καν όταν "έσκασε".

Για να πετύχουν το σκοπό τους απαιτείται μαζικότητα. Όταν ένας λέει ψέματα τότε είναι ψεύτης. Όταν ΟΛΟΙ λένε το ίδιο ψέμα κατ’ επανάληψη, τότε το ψέμα γίνεται… η μεγάλη ΑΛΗΘΕΙΑ. Και όποιος τολμήσει να την αμφισβητήσει, μπαίνει στο περιθώριο και φαντάζει ως ο γραφικός του χωριού.

Επιστρατεύτηκαν μέχρι και δημοσιογράφοι που (αυτό)παρουσιάζονται ως… Παναθηναϊκοί! Και παίζουν το ίδιο παιχνίδι. Και όχι μόνο αυτό. Έχει δημιουργηθεί ένας ολόκληρος στρατός από ψεύτικα accounts στο Facebook και στις ιστοσελίδες που αξιοποιούνται με τον ίδιο και απαράλλαχτο τρόπο. Μέρα νύχτα. Υπάρχουν μέχρι και σελίδες που παρουσιάζονται ως Πράσινες που λειτουργούν μόνο και μόνο για να παράγουν προπαγάνδα μέσα από εκατοντάδες… αγανακτισμένα σχόλια.

Όσο όμως και να μοχθεί το σύστημα να ωραιοποιήσει ασχήμιες, να «θάψει» σκάνδαλα και να αποπροσανατολίζει τον κόσμο, εικόνες όπως το χθεσινό ΑΔΕΙΟ «Γ. Καραϊσκάκης» θα υπενθυμίζουν σε όλους ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

 

Υ.Γ. Πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια, ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας, αντιμέτωπος με το τότε σύστημα που καταδυνάστευε το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε δηλώσει: «Θα πεθάνουμε γι'αυτούς τους αλήτες; Όχι, δεν θα πεθάνουμε! Θα παλέψουμε!». Ο συνονόματός του, Γιάννης Αναστασίου, πέρυσι απέρριψε πρόταση συνεργασίας από βελγική ομάδα με πολύ καλύτερα χρήματα και σε ένα περιβάλλον εργασίας αξιοκρατικό. Φέτος, παρόλα αυτά με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος, συμφώνησε να υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2018, εκφράζοντας μέσω των πράξεών του τα ίδια ακριβώς λόγια. Την ίδια ακριβώς λογική.

Μανώλης Π.

 

Σημείωση PAO Abroad: Η φωτογραφία του κειμένου, προς επιβεβαίωση των γραφομένων του φίλου "Μανώλη Π."

Last modified on Monday, 11 May 2015 06:54
                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT