07August2020

Home Green Corner Δημήτρης από Σουηδία
Monday, 13 May 2013 17:56

Δημήτρης από Σουηδία

Δύσκολες μέρες... Τρέξιμο, δουλειά, λεφτά, απογοητεύσεις... Δύσκολες μέρες...

 

Η καθημερινότητα σου τσακίζει τα κόκκαλα καθώς η ζωή σου δείχνει το σκληρό της πρόσωπο. Μια καθημερινότητα όμως που σπάει όποτε η φανέλα με το τιμημένο Τριφύλλι βαδίζει επιβλητικά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και μια ψυχή που περιμένει υπομονετικά να έρθει το Σαββατοκύριακο για να ντυθεί στα πράσινα και να φορέσει το πιο ζεστό της χαμόγελο.

Υπάρχουν πολλοί που δεν μας καταλαβαίνουν και κάποιοι από αυτούς είτε καλοπροαίρετα, είτε κακοπροαίρετα ρωτάνε τι είναι ο Παναθηναικός για εμάς και γιατί τον στηρίζουμε ακόμα και σήμερα.

 

Η απάντηση μόνο απλή δεν φαίνεται να είναι. Πως μπορείς άλλωστε να περιγράψεις τα συναισθήματα που έχεις νιώσει μέσα σε αυτή την οικογένεια και να τους δώσεις το πραγματικό τους χρώμα για να καταλάβει μέχρι και το τελευταίο άτομο πως νιώθεις?

 

Προσπάθησα πολλές φορές να πω ότι ο Παναθηναικός είναι αυτό που μας δίνει χαρά. Είναι και αυτό που μας δίνει λύπη. Μας δίνει απλόχερα συγκινήσεις και μας θυμίζει το πως είναι να νιώθεις ζωντανός. Δεν αρκεί όμως...

 

Τα συναισθήματα πολλά... Ο Παναθηναικός μας έχει μάθει να αγαπάμε. Μας έχει δώσει ήθος και ιδανικά που έχουν ποτίσει στο DNA του από τεράστιους ανθρώπους που έχουν ορίσει τις Παναθηναικές αξίες. Μας δίδαξε τι πάει να πει αδελφοσύνη και συλλογικότητα. Όμως και πάλι κάτι λείπει...

 

Δύσκολες εποχές όπως προείπα. Η ασχήμια έχει πάρει τη μορφή του φυσιολογικού και παραμονεύει σε κάθε γωνία, όταν η τιμιότητα μετριέται πλέον ως αρνητικό σε μία κοινωνία των αδίκων. Ο καθένας μας ψάχνει από κάπου να στηριχθεί και δυστυχώς οι κακές εποχές πρόλαβαν ακόμα και τον Παναθηναικό μας.  Κάποτε αυτές οι ώρες που θα αφιερώναμε θα περνούσαν με χαρές και θα μας γέμιζαν τις μπαταρίες για τις μέρες που θα ακολουθούσαν. Πλέον νευριάζουμε ακόμα περισσότερο και στεναχωριόμαστε για τον ξεπεσμό του μεγαλύτερου συλλόγου στον κόσμο.

 

Που θα βρει λοιπόν κάποιος την στήριξη που χρειάζεται από τον σύλλογό του για να συνεχίσει να τον υποστηρίζει και πως θα μπορέσω εγώ να περιγράψω σε αυτούς που με ρωτούν τι είναι ο Παναθηναικός για εμάς την ώρα που διανύουμε την πιο μαύρη μας σελίδα σε 105 χρόνια ιστορίας?

 

Και ξαφνικά η απάντηση γίνεται απλή...

 

Ο Παναθηναικός είναι ιδέα! Ο Παναθηναικός είναι ο κόσμος του! Ο Παναθηναικός είναι αυτή η φλόγα που σιγοκαίει μέσα μας και που φουντώνει και γίνεται λαίλαπα όταν το Τριφύλλι ακουμπάει στην καρδιά και τα δάκρυα πνίγουν τα μάτια! Ο Παναθηναικός είναι ο φοίνικας που σιγοσβήνει και αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του ακόμα πιο δυνατός και αποφασισμένος να λάμψει με την αλήθεια και την τιμιότητα! Ο Παναθηναικός είναι το συναίσθημα που νιώθεις όταν βλέπεις μπροστά σου την αδικία και την πολεμάς μέχρι θανάτου ακόμα κι αν δεν έχεις τα μέσα να το κάνεις! Ο Παναθηναικός είναι αυτά τα παιδιά ενός άλλου Θεού που χωρίς λεφτά, χωρίς στήριξη, χωρίς τις πλάτες κανενός γυρίζουν όλο τον κόσμο και διαδίδουν τον Παναθηναικό πολιτισμό! Αυτοί που αν και άνεργοι, κουβαλούν στις πλάτες τους τα τμήματα της μάνας του λόχου, του ερασιτέχνη, όταν κάποιοι κλείνουν τα μάτια μπροστά στα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας! Αυτοί που στην βόρεια άκρη του κόσμου, την Σκανδιναβία, μαζεύτηκαν για την τρέλα τους και στήνουν ένα σπίτι Παναθηναικών που θα φιλοξενεί τα ιδανικά στα οποία πιστεύουν! Αυτοί που στην Αμερική μαζεύονται σε ένα δωμάτιο και πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά για την ομάδα κι ας μην την έχουν παρακολουθήσει ποτέ από κοντά. Αυτοί που στην Γερμανία μαθαίνουν ένα ολόκληρο κράτος τι πάει να πει οπαδός με ψυχή! Αυτοί που στην μάνα του ποδοσφαίρου, την Αγγλία, διδάσκουν οπαδική κουλτούρα και Παναθηναικό πολιτισμό! Ο Παναθηναικός είναι η ψυχή των τίμιων που ενωμένοι είναι ικανοί για το καλύτερο!

 

Ο Παναθηναικός είναι η ζωή μας...!

 

Γι’αυτό λοιπόν ο Παναθηναικός δεν μας χρωστάει κάτι και δεν οφείλει να πηγαίνει καλά για να είμαστε εμείς καλά. Εμείς του χρωστάμε τα πάντα και εμείς οφείλουμε να τον στηρίζουμε για να μας κάνει υπερήφανους, γιατί είναι κομμάτι του εαυτού μας

 

Και εκεί που πιστεύω ότι οι μέρες μας δεν μπορούν να γίνουν πιο δύσκολες, ξαφνικά όλα μοιάζουν απλά. Η απάντηση έχει δοθεί, έχω γεμίσει κουράγιο, πλημμυρίζω από δύναμη και με κατακλύζουν τα συναισθήματα που νιώθω μαζί με τα αδέρφια μου φωνάζοντας στο πέταλο ενός σκουριασμένου γηπέδου γεμάτο αναμνήσεις!

 

Ο Παναθηναικός ζει μέσα μας και ποτέ δεν θα πεθάνει!

Υ.Γ. Και για όσους δεν μας καταλαβαίνουν... Έτσι όπως μας θέλετε εσείς ποτέ μας δεν θα γίνουμε εμείς!!!

Δημήτρης από Σουηδία

Last modified on Monday, 11 May 2015 04:24
                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT