29January2020

Home Νέα Ανακοινώσεις Ανακοίνωση ΤΑΑ Παναθηναϊκός
Wednesday, 20 May 2015 13:28

Ανακοίνωση ΤΑΑ Παναθηναϊκός

Μετά από ένα μήνα από το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ανδρικού βόλεϊ με την κατάκτηση της 4ης θέσης στο πρωτάθλημα θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού για κάποια θέματα.

Η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού δεν θα λάβει μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης για την περίοδο 2015-16. Όπως προσπαθούμε να κάνουμε πάντα, θέλουμε να εξηγήσουμε στον κόσμο του Παναθηναϊκού γιατί λάβαμε αυτή την απόφαση.

Όταν αναλάβαμε πριν από περίπου 2 χρόνια τη διοίκηση, θέσαμε 2 παράλληλους στόχους: την οικονομική εξυγίανση της ομάδας από τα υπέρογκα χρέη που είχαν δημιουργηθεί και την αγωνιστική ανάκαμψή της. Δεσμευτήκαμε να προχωρήσουμε με σίγουρα βήματα και με ρεαλισμό στις οικονομικά δύσκολες εποχές που ζούμε, για να βοηθήσουμε πραγματικά τον Σύλλογο.

Σήμερα, το χάος που παραλάβαμε στα οικονομικά έχει μπει σε μια σειρά. Τα περισσότερα από τα χρέη έχουν διακανονιστεί - και στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έδειξαν κατανόηση και βοήθησαν να βρεθούν λογικές και αμοιβαία επωφελείς λύσεις σε κάθε περίπτωση. Για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε σύντομα. Μέρα με τη μέρα οι οφειλές μας μειώνονται, αλλά έχουμε, βέβαια, αρκετό δρόμο ακόμα μπροστά μας. Παράλληλα έχουμε καταφέρει να μην έχουμε δημιουργήσει το παραμικρό νέο χρέος, επαναφέροντας δίπλα στο όνομα της ομάδας τις λέξεις φερεγγυότητα και αξιοπιστία.

Στο αγωνιστικό επίπεδο, η πρόοδος της ομάδας ήταν ακόμα ταχύτερη, με αποτέλεσμα να βρεθούμε νωρίτερα από το σχεδιασμό μας στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Για την επιτυχία της εισόδου ξανά στην 4άδα – και παραλίγο στον τελικό - αξίζουν για άλλη μια φορά συγχαρητήρια σε όλους όσους την πέτυχαν.

Δυστυχώς, στο βόλεϊ η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν συνεπάγεται επιπλέον έσοδα για την κάθε ομάδα, αλλά μεγάλα επιπλέον έξοδα. Στο διάστημα που μεσολάβησε, υπήρξε ενδιαφέρον και έγιναν επαφές για την εξασφάλιση ειδικής επιπλέον χορηγίας για τη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα της CEV, δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθούν αυτές οι επαφές. Έτσι, μετά και από την αρνητική απάντηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο αίτημα μας για παράταση της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής,  οριστικά αποφασίσαμε τη μη συμμετοχή μας, ώστε:

Πρώτον, να μην ρισκάρουμε στο παραμικρό το να βρεθεί ο Σύλλογος αντιμέτωπος με οικονομικές υποχρεώσεις που να μην μπορεί να καλύψει. Είδαμε τι έπαθαν άλλοι, ξέρουμε και τι έγινε στην ομάδα μας στο παρελθόν.

Δεύτερον, όποια επιπλέον χρηματοδότηση βρεθεί να αξιοποιηθεί για την ενίσχυση της ομάδας μας για την επόμενη σεζόν. Για τους βασικούς μας στόχους δηλαδή.

Και τρίτον, να είναι το βόλεϊ ανδρών ηθικά συνεπές απέναντι και στα άλλα τμήματα του Συλλόγου, που επίσης υπό δύσκολες συνθήκες είχαν αγωνιστικές επιτυχίες, αλλά για αντίστοιχους λόγους δεν έπαιξαν στο παρελθόν και δεν θα παίξουν ούτε φέτος στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός έχει την Ευρώπη στο dna του. Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι το σπίτι μας και προορισμός μας είναι να πρωταγωνιστούμε και σε αυτές. Θυσιάζουμε κάτι που πετύχαμε σήμερα, για να μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα αύριο. Αυτό θα γίνει μόνο με την συνέχιση του χτισίματος του οικοδομήματος σε στέρεες βάσεις.

Ο προπονητής, οι παίχτες και όλο το επιτελείο που κέρδισαν με την αξία τους και τη μαγκιά τους τη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα, να είναι βέβαιοι ότι στο χέρι μας είναι να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και σύντομα να είμαστε ξανά, όλοι μαζί, στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Κι ο κόσμος μας να ξέρει ότι θα κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό για να νιώθουμε όλοι περήφανοι για την ομάδα μας.

ΥΓ: Η διοίκηση, σε συνεργασία με τον προπονητή μας Δημήτρη Ανδρεόπουλο, σχεδιάζει ήδη τον Παναθηναϊκό της περιόδου 2015-16, αλλά και των επόμενων ετών. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Πηγή: paovolleyball.gr

Last modified on Saturday, 23 May 2015 21:03
                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT