02October2022

Home Στήλες Ace of Clubs Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον
Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 58191
20 January 2016

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον

«Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον».

Το παραπάνω είναι ένα ρητό που περιγράφει τα συναισθήματα πολλών κοινωνιών στα βάθη της ιστορίας, όταν τα μεγάλα συμφέροντα καταπίεζαν τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους.

Σε πολλά ιστορικά παραδείγματα μπορεί κανείς να δει ότι όταν το σύστημα καταδυνάστευε τον κόσμο και δεν συναντούσε αντίδραση, τότε γινόταν όλο και πιο λαίμαργο και απαιτούσε όλο και περισσότερα. Και το φαινόμενο αυτό συνεχιζόνταν, μέχρι που αργά ή γρήγορα έφερνε τους ανθρώπους σε ένα οριακό σημείο όπου έπρεπε να διαλέξουν αν θα σταθούν όρθιοι απέναντι στην αδικία, ή αν θα σκύψουν το κεφάλι σε αυτή.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων, νιώθοντας πάντα αδύναμη γιατί έτσι την έκαναν να πιστεύει, συνήθως διάλεγε να σκύψει το κεφάλι και να αντέξει κι άλλα χτυπήματα των δυναστών της, χωρίς να αντιδράσει. Ίσως δεν γνώριζε τον τρόπο που μπορεί να αντισταθεί. Ίσως δεν πίστευε στις δυνάμεις της. Ίσως δεν θεωρούσε ότι μπορούσε να αλλάξει κάτι. Και η ιστορία συνέχιζε να καταγράφει δύσκολες εποχές για τον άνθρωπο.

Υπάρχουν όμως και ορισμένα φωτεινά παραδείγματα στην παγκόσμια ιστορία, τα οποία μνημονεύονται ακόμα μέχρι σήμερα, όπου οι λίγοι, οι «τρελοί», οι ρομαντικοί και οι ανένταχτοι, διάλεγαν τον δύσκολο δρόμο. Τον δρόμο της «σίγουρης ήττας». Τον δρόμο που «δεν θα έφερνε κανένα αποτέλεσμα». Τον δρόμο του «αγώνα χωρίς νόημα».

Όμως όταν τελικά γινόταν αυτό, γρήγορα η σπίθα γινόταν φλόγα, η φλόγα γινόταν φωτιά και η φωτιά γινόταν πυρκαγιά που έκαιγε όποιον στεκόταν ενάντια στη λαϊκή οργή.

Αδέρφια μου, όλοι εσείς οι πιστοί της παναθηναϊκής ιδέας, είκοσι χρόνια είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ο Παναθηναϊκός μας καταδυναστεύεται από το εγχώριο σύστημα που έχει καταστρέψει τον ελληνικό αθλητισμό, η εκάστοτε πολιτική εξουσία εξαγγέλει προεκλογικά φουσκωμένες υποσχέσεις και στο τέλος μας πολεμάει χυδαία, με προφανή σκοπό την εξόντωση του Συλλόγου, υπηρετώντας δίχως ντροπή τα συμφέροντα του χώρου.

Αδέρφια βρισκόμαστε πλέον μπροστά στην ίδια αυτή επιλογή. Πρέπει να διαλέξουμε αν θα σηκώσουμε το κεφάλι, θα αντιληφθούμε τη δύναμη των εκατομμυρίων πράσινων ψυχών μας και θα διεκδικήσουμε ισονομία και διαφάνεια στον ελληνικό αθλητισμό της μπόχας και της δυσωδίας, ή θα τους κάνουμε τη χάρη, θα συνεχίσουμε με την εσωστρέφεια, θα τα παρατήσουμε και θα κερδίσουν.

Ας γίνουμε επιτέλους η πυρκαγιά που θα τους κάψει. Ας γίνουμε ο εφιάλτης στα όνειρά τους και ο φόβος τους πριν κοιμηθούν.

Δύο και πλέον εκατομμύρια Παναθηναϊκοί αποτελούν μία τρομακτική δύναμη, που ενωμένη μπορεί να αλλάξει την ιστορία. Ας μας γράψει λοιπόν αυτή για τη στάση που θα κρατήσουμε λέγοντας όχι στους δυνάστες του ελληνικού αθλητισμού.

Συσπειρωνόμαστε και απαιτούμε ΕΙΡΗΝΙΚΑ όλοι μαζί τα αυτονόητα.

Να είστε σε εγρήγορση ώστε να ακολουθήσετε το όποιο κάλεσμα της Θύρας 13 και του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.

Έχετε όλοι το κίνητρο και τον τρόπο. Βρείτε το κουράγιο και την ψυχή. Όχι άλλος ωχαδερφισμός. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Με το Τριφύλλι στην καρδιά και με μαχητική ψυχή θα σταθούμε άξιοι συνεχιστές της παναθηναϊκής ιδέας!


Ace of Clubs

Υ.Γ. 50 χρόνια Θύρα 13, πιο δυνατή από ποτέ!                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT